Λέμε τώρα...

Κάθε λίγο και λιγάκι για λόγους ασφαλείας μετά από εντολή της αστυνομίας κλείνουν σταθμοί του "Μετρό". Το μίσθωμα όμως στα γύρω καταστήματα δεν πέφτει…Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει η λυπητερή πληρώνεται… Φόροι πληρώνονται  δημοτικά τέλη πληρώνονται , προμηθευτές πρέπει να πληρωθούν και να καλυφτούν οι επιταγές που οι καταστηματάρχες έχουν βάλει την "ξερή" τους επάνω προκειμένου να μη γίνουν τρόφιμοι της " Τειρεσίας Α.Ε."

 Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη λέμε όλοι…Όμως όταν σε έναν εμπορικό δρόμο κόβεις τη τροφοδοσία πελατών σε κάθε επίσκεψη ξένου αξιωματούχου για κάθε  επέτειο που έχεις και για ψήλου πήδημα… Θα έρθει κάποια στιγμή που θα δεις και πάλι τους αγανακτισμένους με κατσαρόλες να τις χτυπούν φωνάζοντας για Χούντες που δεν έπεσαν το 73 και να προκαλούν τους Ισπανούς αγανακτισμένους να σηκωθούν από τον καναπέ έτσι όπως έκαναν εκείνοι μερικά χρόνια πριν…Εργοδότες κι εργαζόμενους μαζί! χέρι χέρι!...Θα γίνεις κράτος στο οποίο οι εργοδότες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τους εργαζόμενους θα τους προκαλούν να κάνουν απεργία προκειμένου να βρουν πάτημα να τους αφαιρέσουν τα λεφτά για τις ημέρες απουσίας.

Από την άλλη…Δεν μπορείς να διακινδυνεύσεις τη  σωματική ακεραιότητα πολιτών. Δεν ρισκάρεις να βρεθούν τίποτα ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας στο ενδιάμεσο Ματ-Μπαχαλάκιδες. Γιατί από μπυρομπούκαλα με τη φωτιά και τα δακρυγόνα…

Κερδισμένος θα βγει επιχειρηματικά μόνο ο νεκροθάφτης.

Όσο για τα καταστήματα των Εξαρχείων και γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο; Η εικόνα μιλάει μόνη της...Το μαράζι των καταστηματαρχών ποτάμι ορμητικό. Μιλούν όμως κανείς δεν τους ακούει…

Η μεγαλύτερη  κρίση αξιών είναι να υποβαθμίζεις την ποιότητα ζωής αυτών που έχεις νομική υποχρέωση να αναβαθμίζεις ως πολιτεία.

 

Γιώργος Μουταφίδης

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj