Ο δρόμος κι ο γκρεμός!

Σε κάθε δρόμο υπάρχει πάντα ένας γκρεμός. Από δω και πέρα ας μας δίνει μάθημα ότι αυτό που σπαταλάς γρήγορα, στο "τσακ μπαμ" που λένε κι νεοέλληνες, δημιουργείται δύσκολα κι είναι γεμάτο με αίμα δάκρυα κι ιδρώτα.

Η χώρα μας απ' την αρχή αυτής της κατρακύλας στο γκρεμό έχασε καντάρια από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας η λεγόμενη που ούτε ραχοκοκαλιά ήταν…Ούτε οργανωμένη οικονομία άρχισε να γέρνει από το ξύλο που τις έδιναν οι δανειστές και συνοδοιπόροι τους.

"Είδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα είδα το φίλο μου να φεύγει για τα ξένα" Πόσο διαχρονικά τα λόγια του Μηλιώκα; Πόσο επίκαιρα; Πόσο τραγικά;

Μια χώρα ευκολόπιστη σε λόγια  δήθεν τεχνοκρατών έφτασε σε σημείο να την προδίδουν διευθυντές ελληνικής καταγωγής που δούλευαν για κολοσσούς της αλλοδαπής ψάχνοντας να λαδώσουν κάποιον ή κάποιους αξιωματούχους και παρατρεχάμενους τους για να της πουλήσουν μέχρι κι αυγό δίχως κρόκο…

Δούλεψε για να φας και κλέψε να 'χεις τους έλεγαν…Οι καρέκλα διαρκεί λίγο και μετά εσύ; Μαλάκας είσαι; Δεν θα έχεις ούτε σαλέ στον Παρνασσό; Ούτε βιλίτσα στη Μύκονο; Μα πως θα κάνεις καριέρα στην Ευρώπη ρε παπάρα δίχως πρόσωπο;

Λοιπόν…Αγαπούλα πούλα!

Αυτή ήταν η τρελή πορεία που μας έριξε στο γκρεμό. Βέβαια δεν τα φάγαμε μαζί…Απλά για να τα φάνε κάποιοι έπρεπε να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα. Τον έλεγχο της εξουσίας. Το ανώτατο όργανο του Ελληνικού Συντάγματος και της κάθε Δημοκρατίας…Το λαό!

Ξαφνικά οι τράπεζες άνοιγαν αλόγιστα τα ταμεία τους διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Πέραμα το αγόραζες μαύρο χαβιάρι…Όχι με δικά μας χρήματα αλλά με χρήματα που μας δάνειζαν…Με επιτόκιο που δεν κοιτούσε κανείς μας πόσο είναι…Καλά να μη βάλουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι  μας  λέγαμε όλοι;

Δάνειζαν λεφτά ακόμη και άνεργους…Για διακοπές γάμους βαπτίσεις…Φωτογραφίσεις και γυμναστικές επιδείξεις!

Τα θύματα αυτού του αποπροσανατολισμού; Σήμερα τρόφιμοι του νόμου Κατσέλη (πάλι καλά!) στην καλύτερη…Στη χειρότερη τρόφιμοι της διακινδύνευσης για ηλεκτρονικούς ή μη πληστηριασμούς…Μια τρομοκρατία δηλαδή στην ψυχολογία του δανειολήπτη για τον βάλουν στα τέσσερα να πληρώνει μια ζωή το τραπεζικό σύστημα.

Μέσα στα είκοσι μεγάλα λαμόγια που τα δάνεια τους έμοιασαν με θάλασσα που με τα κύματα της έπνιξε μια ολάκερη κοινωνία…Αυτοί οι μετρημένοι στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών έκαναν νταλαβαβεράκι όμορφο με τα υψηλά κέντρα αποπροσανατολισμού και έτρωγαν…έπιναν..Μέχρι να τους στουμπώσει το έντερο.

Σήμερα εξ αιτίας όλων αυτών ηλικιωμένοι αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα…Νέοι φεύγουν για τα ξένα…Και πρώην επιχειρηματίες μικρομεσαίοι ψάχνουν στα σκουπίδια!

Ακούμε για τον Ελληνικό λαό και τις θυσίες που έκανε και κάνει. Όμως ακούμε μόνο λόγια! Μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία άγγιξε μόνο απαλά τα θύματα της κρίσης. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ οι δήμοι δημιούργησαν δομές που το κράτος είκοσι χρόνια δεν είχε δημιουργήσει! Τόσο πολύ υπολόγιζε…Το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι κακό. Πίστευε δίχως να έχει ερευνήσει σε βάθος πως η Βασιλεία του αποπροσανατολισμού θα είχε αιώνια πελατειακό χαρακτήρα…Και στους αιώνες των αιώνων οι εργολάβοι θα δημιουργούσαν εργολάβους και οι πρίγκιπες διαδόχους.

Έλα όμως που τα διευθυντήρια είχαν διαφορετική άποψη…Και έκαναν το γήπεδο…Φουρνέλο!

Από δω και πέρα όμως τα πράγματα αλλάζουν…Τα κορόιδα ξύπνησαν ή καλύτερα κάποιοι δεν είναι στην ζωή για να ξυπνήσουν…Εγλήματα για τα οποία έγιναν μόνο δίκες βιτρίνας και φυλακίστηκαν ελάχιστοι και αυτοί που ίσως διέπραξαν τα λιγότερα κι έφαγαν ελάχιστα σε σχέση με κάποια ομορφόπαιδα των χαρτιών madeinPanama.

Το ζήτημα Αλέξη δεν είναι η καθαρή έξοδος αλλά η διασφάλιση στον Έλληνα πολίτη ότι ποτέ δεν θα υπάρξει ξανά εκτροχιασμός και πτώση σε νέο γκρεμό!

Γιώργος Μουταφίδης

 

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj