Άρθρα σχετικά με την ψυχαγωγία

Καλό φθινόπωρο...Φιλαράκια!

Ξεκινώ την γραφή μου σε πρώτο πρόσωπο ευχόμενος! "Καλό Φθινόπωρο" σε όλους και σε όλες.

Ξεκαθαρίζω…Με περίσσια ειλικρίνεια ότι ο μέχρι το τέλος του χρόνου το πέλαγος θα είναι φουρτουνιασμένο και τα μεγάλα του κύματα θα σκάνε στο σημείο που δεχόμαστε τα ερεθίσματα με τόση δύναμη…

Που μέσα στην άμμο την ξανθή δεν θα γράφουμε το όνομα της…Θα γράψουμε…"Προεκλογική περίοδος".

Θα έχουμε εκλογές μέχρι το τέλος του Χρόνου; Το νεράκι κυλάει γάργαρο…Μέσα στο ποταμάκι…Και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν..."Ποια είναι η παράσταση νίκης; Ο κατάλληλος πρωθυπουργός; Αυτό θα κρίνει το αν…Και κάτι άλλο…Μικρό; Μεγάλο; Ο χρόνος θα δείξει!

Κι εμείς που χρόνια και χρόνια τώρα τριγυρνούμε σαν πουλιά περιπλανώμενα από φόρο σε φόρο…Από δουλειά σε δουλειά…Από ξενιτειά σε ξενιτειά…

Θα δώσουμε…Αργά η γρήγορα την ετυμηγορία-εντολή μας…Για το ποιος κυβερνήτης θα πάρει στην αγκαλιά του την "aftermnimosino" Ελλάδα μας.

Θα έχουμε να πούμε πολλά κι αυτό το χρόνο…Απλά…Έτσι όπως εμείς ξέρουμε…Εδώ και χρόνια!

 

Γιώργος Μουταφίδης.

Κι όλα ίδια μένουν.

Κάποτε έχτιζα ένα όνειρο τη μέρα, τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα…Έκφραση απόλυτα διαχρονική…Απόλυτα αληθινή. Το δύσκολο σε τούτη δω τι χώρα είναι να πάνε τα πράγματα λίγο παρακάτω…Κι όχι ενώ όλα τριγύρω μας αλλάζουνε όλα τα ίδια να μένουν. Όσοι πλησιάζουν τα πενήντα έχουν ζήσει την πλέμπα των μπλε, πράσινων, κόκκινων καφενείων…Της Αλλαγής..Του Εμπρός…Του Δύναμις. Σήμερα μας απαγόρευσαν τη χρήση της πλαστικής σακούλας Χτες σχεδόν κάθε μέρα προεκλογικά ένα εκατομμύριο πλαστικές σημαίες κουνιόντουσαν ρυθμικά. "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" "Ο λαός απαντά μια για πάντα δεξιά"….Παπανδρέου! Μητσοτάκης! Σημίτης! Καραμανλής! Παπανδρέου νεώτερος! Σαμαράς! Τσίπρας με το ήρθε η ώρα της αριστεράς.

Κι οι Έλληνες; Αυτοί που φωνάζαμε τα συνθήματα; Που κάναμε άσεμνες χειρονομίες στους θαμώνες του διαφορετικού χρώματος εκλογικού κέντρου όταν μιλούσε ο "; Κι ο κουβάς; τον ξεχνάμε τον κουβά με την ψαρόκολλα στη μεταμεσονύκτια αφισοκόλληση; Κι η αφισοκόλληση απαγορεύτηκε…Σήμερα! Ρύπανση των πόλεων και επιπλέον κόστος καθαρισμού των πόλεων ισχυρίζονται κι έχουν δίκιο σίγουρα οι τοπικοί άρχοντες. Μόνο που τότε…Τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Λεφτά υπήρχαν! Και αφισοκολλητές υπήρχαν! Κι αυτοί που κατάφερναν αύριο να είναι κυβέρνηση; Τα γνωστά…

Κι όλα αυτά δεν τα κάναμε επειδή δεν είχαμε όραμα δεν ελπίζαμε. Τα κάναμε γιατί θέλαμε να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά…

Τι καταφέραμε; Να έχει αλλάξει ο κόσμος γύρω μας κι εμείς εδώ στα ίδια και χειρότερα με μερικά χρόνια επιπλέον στην πλάτη και τον φασισμό να αναβιώνει!

 

Γιώργος Μουταφίδης

2017τέλος...

Το 2017 ρίχνει τίτλους τέλους. Και το 2016 όμως 31 Δεκεμβρίου το ίδιο έγινε…Όπως και το  2015 πάντα ένας χρόνος φεύγει κι ένας έρχεται.

.."φύγε συ έλα συ" με λίγα λόγια! Όσο για το γέρε χρόνε φύγε τώρα έρχεται ο νέος με τα δώρα;

Δώρο και δόσεις δίχως έγκριση από τους θεσμούς συνιστούσε κυβερνητική αυθαιρεσία και ύστερα στην αξιολόγηση σου …."Νταμντιριντίμ…Τυρόπιτες…Νταμντριριντίμ ζεστές"!

Οπότε το ένας μπαίνει κι ένας βγαίνει το οποίο βαφτίζουμε πρωτοχρονιά εμείς οι ενήλικες…Εμείς οι τυχεροί που βιώσαμε την καραπτώχευση της χώρας  που ευγενικά μας την σερβίρισαν σε ένα πιάτο με σος "λεφτά υπάρχουν" σε σεντούκια και μαξιλαροθήκες … Εμείς της γενιάς του "δεν πληρώνω" του " έξω απ' το μνημόνιο" του "βγαίνουμε απ' το τούνελ αλά δεξιά με πρώτη φορά αριστερά"…..

Τα παιδιά  κι η νέα γενιά δεν φταίνε σε τίποτα όμως!

Εμείς ήμασταν άξιοι της ψήφου και της νοοτροπίας που αφήσαμε να μας περάσουν οι πολιτικάντηδες του σε "διορίζω" για να σ' έχω….Ξενιτέψαμε μια γενιά νέων στην αλλοδαπή πάλι!

Ναι πάλι!

 Δεν είναι πρώτη φορά… Μετά τα ορυχεία του Βελγίου και τα εργοστάσια της Γερμανίας…Τα ερευνητικά  εργαστήρια Πανεπιστημίων με κεφάλια που μορφώθηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και εργάζονται  για να γεμίσουν με πλούτο άλλες χώρες….

Ολοκληρωτική κατάντια…Δεν πουλήσαμε μόνο τον Ελληνικό Χρυσό ξεπουλήσαμε και τα ελληνικά χρυσά μυαλά που σπουδάσαμε εμείς με τη δωρεάν παιδεία!

Αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν...Να αντιστραφούν…Να μπουν στο νεκροταφείο της ιστορίας εκεί που θάβονται τα "άσχημα παρελθόντα".

Η πρωτοχρονιά για τη χώρα μας δεν είναι η πρώτη του 2018 αλλά ο απεγκλωβισμός από την εξάρτηση!

Γιώργος Μουταφίδης.

 

 

 

Mια φωτογραφία σου...

Όσο μεγαλώνεις τόσες περισσότερες παραστάσεις έχεις. Ορισμένοι αυτό το ονοματίζουν λαθεμένα ωριμότητα. Όχι! Τα χρόνια που περνούν δεν σε κάνουν ώριμο. Έμπειρο σε κάνουν..Ωριμότητα κι εμπειρία ορισμένες φορές συναντιούνται στο δρόμο…Δεν συχνάζουν στο ίδιο μαγαζί όμως…Ούτε έχουν τις ίδιες παρέες.

Οι λεγόμενες "επανασυνδέσεις" ή στα ελληνικά…Reunions  δίνουν και παίρνουν. Με το διαδίκτυο και το φατσοβιβλίο έχει συναντηθεί το τώρα με το χτες έχουν χορέψει Μιμίκος και η Μαίρη  ξανά…

Με άσπρα μαλλιά..Με κάποιο σκεμπεδάκι να προεξέχει…Και..Δίχως απ' ότι φαίνεται κακά μαντάτα!

Κάτι σαν τότε…Κάπως σαν τότε. Τα ίδια μάτια το ίδιο βλέμμα…Εντάξει με μερικές ριτίδες περισσότερες όμως…

 Λες και ήταν χτες…Όταν φιλάκια σου έδινα στα χείλη τα βελούδινα όμως με Πλούταρχο Πάολα και στο τσακίρ κέφι…Τσιτσάνης, Βαμβακάρης…Και η ωριμότητα; Πάνω στα τραπέζια και τα μυαλά στα κάγκελα!

 

Γιώργος Μουταφίδης

To "κοινό καλό"

Πλησιάζει  Δεκέμβρης. Μερικές μέρες έμειναν πριν ο Νοέμβρης ρίξει τίτλους τέλους. Τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη άρχισαν να εκθέτουν την πραμάτεια τους ντυμένη με όμορφα στολίδια και φωτάκια…

Οι μικροί καταστηματάρχες της εργατούπολης…Περιμένουν να γεμίσει λίγο το ταμείο…Αυτό τον καιρό. Το μαγαζί που αγωνίστηκαν να το κρατήσουν με ρολό ανοιχτό πρέπει να ξεπεράσει τον κίνδυνο…Να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του…Στους συμπολίτες.

Η φθήνια μιας πόλης με κλειστά καταστήματα διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Μια πόλη με δρόμους δίχως ζωή…Με Χριστούγεννα δίχως το παιδί να λέει στην μητέρα και τον πατέρα κοιτάζοντας την βιτρίνα…"Αυτό το παιγνίδι θέλω να  μου φέρει ο Άγιος Βασίλης". Δρόμοι με κατεβασμένα ρολά…Σαν διάδρομοι φυλακής.

Όχι λοιπόν…Μαύρες Παρασκευές…Όπου το μεγάλο ψάρι προσπαθεί να φάει το μικρό. όπου το μικρό ψάρι είναι το κατάστημα της γειτονιάς σου…Του δρόμου σου…Που καταστηματάρχης είναι ο γείτονας σου που κάθε πρωί του λες καλημέρα…Τον ξέρεις και σε ξέρει από μικρά παιδιά μεγαλώσατε στην ίδια γειτονιά πηγαίνατε στο ίδιο σχολείο. Μπορεί να διεκδικούσατε και την ίδια κοπέλα ή άνδρα.

Έθιμο σημαίνει μακρά κι ομοιόμορφη άσκηση με συνείδηση δικαίου. Και το δίκαιο το δικό μας είναι δίκαιο και του περιβάλλοντος που μας περιβάλλει . Την πόλη τους δρόμους της την ζωή της…Για το "κοινό καλό".

Γιώργος Μουταφίδης

 

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj