Άρθρα σχετικά με την υγεία

Δοσολογία SINECOD και PROSPAN.

Sinecod

Δραστική ουσία: Κιτρική Βουταμιράτη.

Σιρόπι 7,5 mg/5ml

Tosinecodείναι αντιβηχικό , που χορηγείται για την αντιμετώπιση του ξηρού μη παραγωγικού βήχα. Καταστέλλει το βήχα χωρίς να προκαλεί εξάρτηση όπως άλλα αντιβηχικά. Σε αντίθεση με τα ναρκωτικά αντιβηχικά το sinecodστερείται του κινδύνου των παρενεργειών τους χωρίς να υπολείπεται της αντιβηχικής τους δράσης.

Δοσολογία:

Ενήλικες 7,5 mg(ή 5ml) 3-5 φορές την ημέρα.

Έφηβοι από 12 ετών: 15 ml διαιρεμένο σε τρεις δόσεις την ημέρα

παιδιά 4-12 ετών 7,5-15mg/24ωρο σε διαιρεμένες δόσεις (3-5 φορές την ημέρα)

Μην πάρετε sinecod:

1. Σε περίπτωση αλλεργίας (υπερευαισθησίας) στην κιτρική βουταμιράτη ή σε οποιοδήποτε άλλο συστατικό του sinecod.

2. Λήψη-Χρήση άλλων φαρμάκων: Παρακαλείστε να ενημερώσετε τον γιατρό σας εάν παίρνετε  ή έχετε πάρει πρόσφατα άλλα φάρμακα ακόμα κι αυτά που δεν σας έχουν χορηγηθεί με συνταγή.

Προσοχή! Να αποφεύγεται η ταυτόχρονη λήψη αποχρεμπτικών, διότι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση της βλέννας στο αναπνευστικό σύστημα, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο βρογχόσπασμου και μόλυνσης των αεραγωγών.

Prospan

Αποχρεμπτικό -Βλεννολυτικό 

Πόσιμο διάλυμα 35mg/5ml

Δραστική ουσία: Ξηρό εκχύλισμα φύλλων κισσού DER (5:7,5:1). Στα 5 mlπεριέχονται 35mgξηρού εκχυλίσματος φύλλων κισσού.

Δοσολογία:

Παιδιά από 4,5 ετών: 1,5 ml 3 φορές την ημέρα.

Παιδιά από 6-12 ετών: 2,5 ml3 φορές την ημέρα.

Παιδιά από 12 ετών και ενήλικες: 5ml 3 φορές την ημέρα.

Mην πάρετε το ProspanΑν έχετε δυσανεξία στην φρουκτόζη. Εάν έχετε υπερευαισθησία στο δραστικό συστατικό ή σε φυτά της οικογένειας των araliaceaeή σε οποιοδήποτε άλλο από τα συστατικά αυτού του φαρμάκου.

 

 

Δοσολογία "Salospir c-500" αναβράζοντα δισκία

SalospirC-500

Σύνθεση: Δραστικές ουσίες: Acetylsalisylicacid + Ascorbicacid.

Το salospirc-500 ως αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Cενδείκνυται για:

1. Την ανακούφιση του πόνου (πονοκέφαλος,πονόδοντος,μυαλγίες,αρθραλγίες).

2.Την αντιμετώπιση του πυρετού.

3.Των φλεγμονωδών νοσημάτων (ρευματικός πυρετός, ενεργός ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδες).

Δε συνιστάται η χορήγηση του φαρμάκου σε παιδιά κάτω των 12 ετών που έχουν πυρετό ή πόνο.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης: Τα δισκία του salospirC-500 διαλύονται σε ένα ποτήρι νερό πριν την κατάποση τους.

Παιδιά: 25-50 mg/Kgτην ημέρα σε 4 ή 5 λήψεις ανά διαστήματα 4 ωρών, χωρίς να ξεπεραστούν τα 100mg/kgτην ημέρα

Ενήλικες: (άνω των 15 ετών): 1/2-2 δισκία μέχρι 4 φορές το 24ωρο.

Σε παιδιά 6-12 ετών καθαρά κάτω από εντολή γιατρού και σε ειδικές περιπτώσεις.

Διαδραστική ειδική παρέμβαση παιδιών στο νερό.

"Eίναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπευτικής παρέμβασης μέσα σε πισίνα.

Είναι άρτια σχεδιασμένο και εποπτευόμενο από διεπιστημονική ειδικών θεραπευτών (Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Φυσιοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό),  ώστε να προσφέρει τη κατάλληλη πρόκληση για μάθηση και εξέλιξη, σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει ισχυρό κίνητρο, ασφάλεια και διασκέδαση."

Αυτή είναι η εισαγωγή της πολύ ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας του AcquaActiveTherapy…Που πραγματικά μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Γιατί;

 Γιατί το πρόβλημα της παρέμβασης σε μικρά παιδιά έχει αρχίζει να δείχνει τα δόντια του στην κοινωνία επικίνδυνα…

Εμείς προτείνουμε καινοτόμες λύσεις δοκιμασμένες στο εξωτερικό. Είναι πραγματικά πολύ ελπιδοφόρο ότι Έλληνες επιστήμονες φέρνουν και στην Ελλάδα την ελπίδα της ένταξης και της κοινωνικοποίησης παιδιών που σε διαφορετική περίπτωση…Ίσως να πήγαιναν στον κάλαθο του "κοινωνικού αποκλεισμού".

Κύριοι φραγκάτοι; Ιδού μια κοινωνική επένδυση…Γεμάτη μέλλον….

Η ιστοσελίδα το μόνο παράπονο που θα κάνει γι αυτή την προσπάθεια είναι πως θα μπορούσε η ιστοσελίδα να γράφει "Διαδραστική είδική  παρέμβαση παιδιών στο νερό". Όμως σημασία έχει η ουσία κι όχι οι φράσεις και οι λέξεις…

 

 Για περισσότερες πληροφορίες http://aquaactivetherapy.com/aqua-active-therapy/

Δοσολογία Imodium original.

Imodium original 2mgσκληρά καψάκια.

Δραστική ουσία: Υδροχλωρική Λοπεραμίδη.

Η δόση του imodiumoriginal: Η δόση του imodiumoriginal που πρέπει να λάβετε εξαρτάται από την ηλικία και το είδος της διάρροιας. Μπορείτε να λάβετε το Ιmodiumoriginal οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τα καψάκια λαμβάνονται με λίγο νερό.

Χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών: Αρχικώς 4 mg (2 καψάκια) και ακολούθως 2mg (1 καψάκιο) μετά από κάθε διαρροϊκή κένωση. Αν οι κενώσεις σας είναι σχηματισμένες ή δεν έχετε άλλη κένωση το τελευταίο 24ωρο, δεν πρέπει να πάρετε άλλη δόση. Μέγιστη ημερήσια δόση 8 mg (4 καψάκια σε διάστημα 24 ωρών).

Παιδιά κάτω των 12 ετών:

 

Η χρήση της υδροχλωρικής λοπεραμίδης σε παιδιά 6-12 ετών θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση γιατρού. Αρχικώς 2 mgκαι ακολούθως 2 mg μετά από κάθε διαρροϊκή κένωση. Δεν συνιστάται σε παιδιά κάτω των 6 ετών.  

Τι είναι η Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή;

Τι είναι Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ);

Πολλές πάρα πολλές ερωτήσεις από τους αναγνώστες του RadioNefeli. Μια ιστοσελίδα που εμείς ξεχωρίσαμε είναι αυτή της ψυχολόγου Ελπίδας Παναγιωτουνάκου:

Γράφει η ψυχολόγος Ελπίδα Παναγιωτουνάκου στην  ενταφέρουσα ιστοσελίδα της http://elpidapanagiotounakou.gr/:

 Οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές αποτελούν μια διαγνωστική κατηγορία που αναφέρεται σε πέντε διαταραχές, οι οποίες αναλύονται παρακάτω:

1. Αυτιστική Διαταραχή: αναφέρεται σε μια σοβαρή μορφή ψυχοπαθολογίας που εμφανίζεται νωρίς κατά τη βρεφική ηλικία

2. Διαταραχή Asperger: περιγράφει μια ομάδα παιδιών τα οποία παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα με τα παιδιά με αυτισμό, αλλά δεν έχουν ελλείμματα στη γλωσσική ανάπτυξη

3. Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς: αναφέρεται στα παιδιά εκείνα που παρουσιάζουν σοβαρά ελλείμματα στην ανάπτυξή τους, αλλά δεν πληρούν εξολοκλήρου τα κριτήρια για καμία από τις υπόλοιπες διαγνωστικές κατηγορίες

4. Διαταραχή Rett: χαρακτηρίζει ορισμένα παιδιά τα οποία αρχίζουν να εμφανίζουν ειδικά ελλείμματα μετά από μια σύντομη περίοδο ομαλής ανάπτυξης

5. Παιδική Αποδιοργανωτική Διαταραχή: αναφέρεται σε ορισμένα παιδιά τα οποία εμφανίζουν μια συνολική παλινδρόμηση σε πολλούς τομείς της ανάπτυξής τους μετά από μια περίοδο ομαλής ανάπτυξης

Οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές συνοδεύονται από σοβαρή έκπτωση σε πολλαπλούς τομείς της ανάπτυξης. Όπως μαρτυρά και το όνομά τους, η εμφανιζόμενη διαταραχή επηρεάζει σφαιρικά την ανάπτυξη του ατόμου, εκδηλώνεται κατά την περίοδο της ανάπτυξης, ενώ το άτομο αποκλίνει από το φυσιολογικό σε τομείς όπως η επικοινωνία, η κοινωνική αλληλεπίδραση, η συμπεριφορά, τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητες. Οι τρεις πρώτες διαταραχές είναι γνωστές και ως διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και συναντώνται πιο συχνά σε σχέση με τις δύο τελευταίες. 

Αυτιστική Διαταραχή ή Αυτισμός

Η Αυτιστική Διαταραχή ή Αυτισμός αποτελεί μια σοβαρή μορφή Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής και έχει χαρακτηριστεί ως διαταραχή «φάσματος», που σημαίνει ότι η κλινική εικόνα της μπορεί να κυμαίνεται από ηπιότερες μέχρι βαρύτερες μορφές. Ο αυτισμός επηρεάζει όλους τους τομείς του ατόμου με το περιβάλλον του και οδηγεί σε απομόνωση και δυσλειτουργική κοινωνικοποίηση. Τα παιδιά με αυτισμό δημιουργούν έναν δικό τους κόσμο μέσα στον οποίο δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε αντικείμενα ή στα μέρη αυτών, παρά στους ανθρώπους. Συνήθως δεν επιτρέπουν την συμμετοχή των άλλων στη ζωή τους ή δέχονται παθητικά την κοινωνική επαφή.

Σε επίπεδο συμπεριφοράς, τα παιδιά με αυτισμό χαρακτηρίζονται από φτωχή φαντασία, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μια σειρά επαναλαμβανόμενων στερεοτυπικών κινήσεων, καθώς και σε εμμονές για χρήση συγκεκριμένων αντικειμένων (π.χ. ρόδες ή παιχνίδια συγκεκριμένου χρώματος). Συνήθως αφιερώνουν πολύ χρόνο σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, ενώ οποιαδήποτε διακοπή αυτών από τρίτους μπορεί να τα οδηγήσει σε εκνευρισμό και εκρήξεις θυμού.

Αναφορικά με τη γλωσσική ανάπτυξη τα περισσότερα παιδιά με αυτισμό δεν αναπτύσσουν λόγο ή μπορεί να προφέρουν μεμονωμένες λέξεις και φράσεις. Ο λόγος, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχει, δεν αποτελεί για τα παιδιά αυτά μέσο επικοινωνίας, ενώ συνήθως χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιορρυθμίες (π.χ. ηχολαλίες, χρήση της αντωνυμίας «εσύ» αντί «εγώ», δυνατή ένταση και κακός ρυθμός). 

Το νοητικό επίπεδο των παιδιών με αυτισμό μπορεί να ποικίλει. Κάποια παιδιά, δηλαδή, είναι δυνατό να χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ενώ άλλα να αντιμετωπίζουν μέχρι και βαριάς μορφής νοητική στέρηση. Δεν είναι σπάνιο το παιδί με αυτισμό να διακρίνεται σε κάποιες ικανότητες, όπως στα μαθηματικά, τη ζωγραφική και τη μουσική, προκαλώντας την έκπληξη και τον θαυμασμό των γύρω του. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η αδυναμία σύναψης συναισθηματικών σχέσεων, είναι εμφανής.

Η διάγνωση του αυτισμού αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί καλά καταρτισμένους και με εμπειρία θεραπευτές. Αυτό γιατί η ψυχολογική αξιολόγηση γίνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας (συνήθως η παραπομπή πραγματοποιείται στις ηλικίες μεταξύ 2 ½ και 5 ετών) τα οποία συνήθως δεν έχουν αναπτύξει τον λόγο, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν διάθεση για επικοινωνία και συνεργασία. Ωστόσο, η έλλειψη διάθεσης ενός παιδιού 3-5 ετών για συνεργασία, όσο και η καθυστέρηση στη γλωσσική του ανάπτυξη μπορεί να οφείλονται σε ποικίλους παράγοντες.

Οι αυτιστικές διαταραχές παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Τα περισσότερα θεραπευτικά προγράμματα στοχεύουν στην αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού του παιδιού και στην ψυχολογική στήριξη του ίδιου και της οικογένειάς του. Επομένως, η αντιμετώπιση του αυτισμού βασίζεται περισσότερο σε εκπαιδευτικά προγράμματα και όχι στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή σε διαφοροποίηση της διατροφής, όπως είχε υποστηριχτεί παλιότερα. Μερικά από τα πιο γνωστά προγράμματα παρέμβασης είναι τα παρακάτω:
• ABA
• PECS
• TEACCH
• SPELL
• TOMATIS
• Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα όταν αρχίζει όσο το δυνατόν νωρίτερα, γίνεται συστηματικά μέσω δομημένων προγραμμάτων και από έμπειρους θεραπευτές, με τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των γονέων.

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj