Η πρόκληση της πρόκλησης.

Η υπομονή έχει όρια το ίδιο και η διπλωματία. Η γειτονική μας χώρα έχει "ξεφύγει"…Το γιατί γνωστό… Η ανασφαλής ηγεσία της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος φοβάται και τον ίσκιο της. Οι μισοί έμπειροι στρατιωτικοί φυλακισμένοι…Το ίδιο και οι μισοί δημόσιοι λειτουργοί. Ο φόβος έτσι όπως ορίζεται όντως προκαλεί πανικό σε γνωστικούς ανθρώπους. Σε ανασφαλείς; Γίνεται τρόπος ζωής, τρόπος  συμπεριφοράς. Κι όλα αυτά εκφράζονται στην διπλωματία όχι με κάποια αμυντική στάση αλλά με αναθεώρηση. Η αναθεωρητική στάση της Τουρκίας έχει γενεσιουργό αιτία το φόβο κι εκδηλώνεται με προκλήσεις. Με ασήμαντες αφορμές δηλαδή εκεί που "τους παίρνει" δημιουργούν μεγάλης έκτασης κι έντασης επεισόδια. Ο καυγάς για το πάπλωμα! Όμως βρίσκουν και τα κάνουν.

…Βρίσκουν μια Ενωμένη Ευρώπη που από τη μια λέει πως τείνει στην ομοσπονδοποίση κι απ΄την άλλη αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας όταν αυτή απειλεί τα εξωτερικά της σύνορα με πράξεις όπως ο παρά λίγο εμβολισμός του σκάφους του λιμενικού σώματος.

…Βρίσκουν τις υπερδυνάμεις άτολμες. Η Ρωσία με ένα αεροπλάνο της ριγμένο από τούρκικο πύραυλο αναμένει στο ακουστικό της…Η Αμερική με τους Κούρδους να χύνουν το αίμα τους στο μέτωπο με το ισλαμικό κράτος…Αφήνει την Τουρκία να χτυπάει νύχτα μέρα αυτούς που χύνουν το αίμα τους μαζί της στο Αφρίν…Σε συριακό έδαφος.

Αν δεν οριοθετήσει η παγκόσμια κοινότητα την Τουρκία. Η ανασφάλεια των ηγετών της με σημείο αναφοράς το φόβο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Θα εντείνει τον αναθεωρητισμό της.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να φανατίζουν ότι φανατίζεται. Ντύνουν αθώα παιδιά με τα χρώματα του "εθνικισμού"…Προσπαθούν να δημιουργήσουν "γενίτσαρους " για να κρατηθούν στην εξουσία…Μια εξουσία που επιβάλλουν με "στημένες" δικαστικές αποφάσεις σε όσους διαφωνούν σε όσους έχουν αντίθετη άποψη.

Η τρομοκρατία που ασκεί του Τούρκικο σουλτανάτο αν δεν αλλάξουν στάση οι εμπλεκόμενες χώρες…Θα ενταθεί. Το άνευ σημασίας περιστατικό με τους Έλληνες στρατιωτικούς να διαπομπεύονται με χειροπέδες στα χέρια και με κουκούλα στο κεφάλι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δείχνει τα προπαγανδιστικό δόλο των Τούρκων μπουνταλάδων…Και την αφέλεια τους.

Και κάτι άλλο…Περιμένουμε τους στρατευμένους μας πίσω…Το συντομότερο!

Γιώργος Μουταφίδης.

 

 

 

 

 

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj