Άρθρα σχετικά με τον κόσμο

Λευκά Χριστούγεννα με μαύρο φόντο.

Λευκά Χριστούγεννα με μαύρο φόντο. Τι να τις κάνεις τις ευχές όταν δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν; Νεκροί διαδηλωτές και χθες  στη Γάζα. Οι σκληροί χαρτοπαίχτες της γης αμετανόητοι, ανυποχώρητοι κι  απειλητικοί. Δεν μπορεί κανείς πραγματικά να φανταστεί ότι στη γη στου Χριστού…Την επέτειο της γέννησης του…Ορισμένοι πατούν τη σκανδάλη και αφαιρούν ζωές…Απίστευτο τραγικό…Κι όμως αληθινό.

Αυτός ο θεάνθρωπος κατά τας γραφάς έδωσε ζωή στον πεθαμένο  Λάζαρο…Μοίρασε το λιγοστό ψωμί και τα ψάρια σ' ένα απέραντο πλήθος…

Αντίφαση…Τραγική ειρωνεία θα την ονόμαζαν οι φιλόλογοι στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών…

Τι έκανε ο Χριστός και τι κάνουν αυτοί;…Οι απόγονοι…Οι ύστεροι…Οι άπιστοι!  Την ημέρα της γέννησης του σηκώνουν τα πυροβόλα και τα μαχητικά τους…Κι έχουν το χέρι στο "fire"

 

Λευκά Χριστούγεννα με μαύρο φόντο…Κατάμαυρο! Μπράβο στα κράτη της γης που έδωσαν την απάντηση τους…Στον ήρωα του Μίκυ Μάους!

Γιώργος Μουταφίδης

Οι Μαξ Μέρτεν και Γκούντερ Κόλβες αναβιώνουν.

Οι Μαξ Μέρτεν και Γκούντερ Κόλβες αναβιώνουν. Μεγάλο ποσοστό πήρε το ακραίο κόμμα στις  γερμανικές εκλογές…Τηλεόραση, εφημερίδες, διαδίκτυο το παρουσιάζουν σαν να βρήκαν χρυσό σε βάθος ενός μέτρου. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές σε κάποιο κράτος της Ευρώπης τα νέο φασιστικά πρότυπα δείχνουν τα δόντια τους. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όμως εκεί…Βγάζουν το θέμα σαν να έπεσε ξαφνικά κάποιος μετεωρίτης στη γη της…Επαγγελίας.

Σήμερα θα πάμε αρκετά πίσω…Κατά τη διάρκεια του 1958 όπου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίστηκαν δυο νόμοι σχετικά με την παύση δίωξης εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα και διεξήχθη η πολύκροτη δίκη του πρώην ναζί αξιωματικού και αποκαλούμενου ως "δήμιου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης" Μαξ Μέρτεν".

Ο τύπος αυτός με αυτό τον "ειδικό νόμο" και με αντάλλαγμα κάτω από το τραπέζι μερικών "μαρουλιών" εκσυγχρονισμού της χώρας από την Γερμανία βγήκε από το κάγκελο σαν κύριος και επέστρεψε στη χώρα του. Ο Δήμιος την έκανε με ελαφρά…

Όμως ο Μέρτεν δεν ήταν ο μοναδικός δήμιος που τον πήρε πίσω από τον τόπο του εγκλήματος η πατρίδα του. Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 28 Μάιου του 1959 κάτω από τον  βράχο της Ακρόπολης ανάμεσα στους οδηγούς αγώνων του Ράλι "Ακρόπολις" ήταν κι ο κύριος Γκούντερ Κόλβες όπου την 4η Ιανουαρίου του 1944 στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας του Ακρωτηρίου Χανίων εκτέλεσε επτά Έλληνες ομήρους πράξη η οποία τον συμπεριέλαβε στους εγκληματίες πολέμου.

Η σύλληψη του έγινε κανονικά και με το νόμο στο λιμάνι της Πάτρας όμως έπεσαν τα  άνωθεν τηλέφωνα…Και αφέθηκε να ταξιδέψει!

Το κείμενο αυτό δεν γράφετε με σκοπό να αναλύσει το τι και πως…Υπάρχει και βιβλιογραφία της εποχής κι αρχεία παλαιών εφημερίδων γι όποιον θέλει να πάει παραπάνω…Και να ψαχτεί περισσότερο.

Το ζήτημα είναι ότι τα άκρα δεν τα αφήσαμε να πεθάνουν. Ζούσαν ανάμεσα στις κοινωνίες των κρατών της Ευρώπης…Απλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία. Βρήκαν φως από τα λάθη των ηγετών που οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης στην λαιμητόμο της φτώχειας και του περιορισμού των δικαιωμάτων…Και τη πόρτα ανοιχτή. Ένα γνωρίζει καλά ο φασισμός…Το πώς να προπαγανδίζει σωστά όταν του δώσεις μια τόση δα αφορμή!

Γιώργος Μουταφίδης.

 

  

Αναζήτηση

Ακούστε ζωντανά

Παρακολουθήστε ζωντανά

Skype

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj